Vidhi van Manen

Ik ben Vidhi, Britse en woon in Amsterdam met mijn man en twee kinderen. Sinds 2017 werk ik als diëtiste bij De Zoete Appel.

Ik houd spreekuur op de dinsdag en donderdag op locatie Westerpark aan de Van der Hoopstraat en op maandag op de locatie Linnaeuskade in de Watergraafsmeer.

Ik kan de consulten in het Nederlands of Engels doen naar gelang uw voorkeur. Ik beheers ook Hindi.

Ik start iedere behandeling zonder aannames. Het begint met een goed gesprek over de individuele verwachtingen, motivatie en wensen. Samen kijken we naar hoe uw huidige voeding en leefstijl geoptimaliseerd kan worden om uw gezondheidsdoelen te behalen.

Ik heb kennis van verschillende eetculturen, waaronder de Indiase, waarmee ik zelf ben opgegroeid. Thuis worstel ik met dezelfde dilemma’s die zovelen tegenwoordig ervaren: hoe lekkere, gevarieerde en gezonde voeding te realiseren binnen de drukte van ons huidige werk en leven. Ik probeer mijn kinderen te inspireren om bewust om te gaan met voeding, maar ook vooral te genieten van de variatie.

Ik geef dieetadviezen bij o.a. diabetes mellitus type II, overgewicht en obesitas, hart- en vaatziekten, maag-darmklachten en ondergewicht en ondervoeding.
Onderwerpen waarin ik gespecialiseerd ben of mij momenteel specialiseer:
-      Kinderdiëtetiek, w.o. afbuigende groei, moeilijke eters, darmproblemen (bijv. peuterdiarree, obstipatie), koemelkallergie, autisme

-      Zwangerschap of zwangerschapswens, w.o. zwangerschapsdiabetes, PCOS

-      Voedselintoleranties, w.o. FODMaPs, kruisallergie en eliminatie en provocatie van verdachte allergenen

Professionele achtergrond

De inspiratie om mij te verdiepen in de relatie tussen gezondheid en voeding en mij om te scholen tot diëtist kwam voort uit mijn Master opleiding Cognitieve Wetenschappen gevolgd door mijn werk als manager van een verpleeghuis. De opleiding Voeding en Dietetiek heb ik aan de Hogeschool in Den Haag gedaan. Ik heb klinische ervaring in het Juliana Kinderziekenhuis en praktijkonderzoek gedaan in de eerste lijn naar de cliënt-diëtist verstandhouding.

Als diëtist verdiep ik mij in de laatste wetenschappelijke onderzoeken betreffende voeding en diëtetiek en deel ik deze inzichten ook graag met mijn cliënten.

Ik heb de Post-HBO kinderdiëtetiek en Post-HBO diabetes afgerond, en verdiepingscursussen in voedselovergevoeligheid en autisme gevolgd.

Registraties

Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, nummer 19102186789.

Ik ben lid van de Diëtisten Co-operatie Nederland (DCN), aspirant-lid van de Nederlandse Vereniging voor Kinderdiëtisten (NKD) en Diëtisten voor Verstandelijk Gehandicapten (DVG) en lid van Stichting Voedselallergie.

 

 

 

Vidhi van Manen
Vidhi van Manen