Vidhi van Manen

Ik ben Vidhi, Britse en sinds 2011 woonachtig in Amsterdam. Sinds 2017 werk ik als diëtiste bij De Zoete Appel.

Mijn werk in Engeland, als manager van een verpleeghuis, inspireerde mij om mij te verdiepen in de relatie tussen gezondheid en voeding. Toen ik naar Nederland verhuisde besloot ik dus de studie Voeding en Diëtetiek te volgen aan de Hogeschool in Den Haag. Tijdens mijn studie heb ik klinische ervaring opgedaan in het Juliana Kinderziekenhuis. Mijn eindonderzoek heb ik uitgevoerd bij De Zoete Appel. Ik bestudeerde de cliënt-diëtist verstandhouding.

Een goede verstandhouding opbouwen vind ik belangrijk. Hierdoor benader ik elke cliënt als individu en verdiep mij in hun persoonlijke situatie. Tijdens het verloop van de behandeling ga ik na welke adviezen op dat moment de cliënt kunnen helpen. Daarom verdiep ik mij in de laatste wetenschappelijke inzichten en volg waar nodig bijscholing. Als diëtist gebruik ik de kennis van mijn eerdere Master opleiding Cognitieve Wetenschappen (psychologie, filosofie, taalontwikkeling) en mijn werk in Engeland in de zorg. Een diëtistische hulpvraag beslaat meerdere aspecten van uw welzijn en ik probeer uit meerdere perspectieven naar een hulpvraag te kijken.

Zelf heb ik een Indiase achtergrond, ben ik opgegroeid in Engeland en ook opgeleid in Nederland. Door deze ervaringen heb ik geleerd dat er niet één aanpak is voor een gezonde voeding en leefstijl. Er zijn verschillende manieren om gezondheidsdoelen te behalen, en verschillende waarden die worden gehecht aan deze doelen. Ik kijk ernaar uit om met u de rol van voeding en dieet in het verbeteren van uw gezondheid te verkennen.

Onlangs heb ik de specialisatie diabetes behaald via de post-hbo-opleiding bij de HAN in Nijmegen. Ik ben nu op de hoogte met de nieuwste inzichten in diabetes om cliënten optimaal te kunnen begeleiden.

Ik houd spreekuur op de dinsdag en donderdag op locatie Westerpark aan de Van der Hoopstraat en op maandag op de locatie Linnaeuskade in de Watergraafsmeer

Ik kan de consulten in het Nederlands of Engels doen naar gelang uw voorkeur. Ik beheers ook Hindi en Spaans.

Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, nummer 19102186789.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Vidhi van Manen
Vidhi van Manen