Teresi Hofstede, diëtist

Met ingang van 1 oktober 2023 ga ik overstappen naar De Dieetpraktijk. Wil u door mij begeleid worden dan adviseer ik u om direct contact op te nemen met De Dieetpraktijk voor het maken van een afspraak.

 

Na jaren met veel plezier in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt als docent biologie en levensmiddelentechnologie, heb ik de opleiding Voeding & Dietetiek aan de Hogeschool van Amsterdam gevolgd. Vanaf 2010 werk ik bij De Zoete Appel.

Jaarlijks school ik mij bij. Zo heb ik mij in de laatste jaren bijgeschoold in de voeding bij Diabetes Mellitus type II, Hartfalen en COPD.
Daarnaast heb ik congressen rondom (onder-)voeding bij ouderen en voeding bij darmproblemen bijgewoond.
In 2013 heb ik mij opnieuw verdiept in ondervoeding en ben ik inmiddels officieel gecertificeerd dietist op dit gebied (http://www.stuurgroepondervoeding.nl/dietisten). Sinds 2014 verdiep ik mij in voeding bij functionele darmklachten en probeer meer kennis te vergaren omtrent het laag FODMaP-dieet. Inmiddels mag ik mij een gespecialiseerd FODMaP-diëtist noemen. De laatste jaren doe ik steeds meer ervaring op in het begeleiden van mensen met darmklachten en probeer ik actuele scholingen daaromtrent te volgen.

Als diëtist bij De Zoete Appel probeer ik mijn kennis van voeding, dieetleer en biologie te combineren met mijn didactische en coachende kwaliteiten.

Geen mens is hetzelfde.  Iemand helpen bij het veranderen van zijn of haar eetpatroon vraagt om individuele aandacht en geduld. Samen op zoek gaan naar haalbare aanpassingen in de voeding die passen bij een gezonde leefstijl, is mijn streven.

Ik houd spreekuur op donderdag op locatie Vrolikstraat, op woensdagmiddag en -avond op locatie Linnaeuskade, op de maandag ben ik op locatie Kuiperstraat in Oud Zuid /De Pijp. 

Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, nr. 29912455489

Ik ben lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)

Teresi Hofstede
Teresi Hofstede