Marloes Boon

Ik ben Marloes, en woon in Amsterdam (IJburg) met man en onze 2 zonen.

Mijn fascinatie voor gezonde voeding, met name de invloed hiervan op ons lichaam, was altijd al aanwezig. Na een lang gekoesterde wens om mijzelf hier verder in te ontwikkelen heb ik de opleiding Voeding en Dietetiek aan de Haagse Hogeschool gevolgd. In augustus 2020 heb ik deze opleiding voltooid en ben ik gestart bij de Zoete Appel. De Zoete Appel was na een stage en afstudeerproject voor mij geen onbekende praktijk. Bij het afstudeerproject heb ik mij verdiept in de aanpak van ondervoeding bij thuiswonende ouderen. 

Gedurende dit ontwikkeltraject realiseerde ik mij dat er bij het begeleiden van mensen zoveel meer van belang is dan alleen kennis over voeding. Uiteraard is het delen van bepaalde kennis onmisbaar om jou te helpen gezondere keuzes te maken. Maar ons gedrag, vooral het gewoontegedrag in combinatie met bepaalde omstandigheden zorgen er nou eenmaal voor dat het moeite kost om dit gedrag te veranderen.

Omdat ieder mens uniek is zie ik het als een uitdaging om samen te onderzoeken wat passend is bij jou en binnen jouw huidige leefstijl. Dit doe ik door zonder oordeel goed naar jou te luisteren en tegelijkertijd aan te voelen waar jouw behoeftes en mogelijkheden liggen. Mijn ervaring is dat als het uiteindelijk lukt, al zijn het maar kleine veranderingen, dit een enorm trots gevoel geeft, en terecht! En daarna gaat het misschien weer een keer mis, kan gebeuren, we zijn namelijk mensen. Maar met een individuele aanpak lukt het steeds beter om de draad gewoon weer op te pakken en uiteindelijk bepaalde patronen duurzaam te veranderen.

Ik geef dieetadviezen bij o.a. diabetes mellitus type II, overgewicht en obesitas, hart- en vaatziekten en ondergewicht en ondervoeding.

Als diëtist houd ik mijn kennis up to date door mij te verdiepen in de laatste wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van voeding en diëtetiek. Daarnaast zal ik mij het komende jaar verder gaan specialiseren. In eerste instantie op het gebied van Diabetes Mellitus type II. Naast Kinderdiëtetiek staat er ook nog een specialisatie Sportdiëtetiek op de planning. Dat is ook het leuke aan dit mooie beroep, je bent nooit uitgeleerd.

Mijn spreekuren houd ik op maandag op de locatie SBO de Kans op de Thomas van Aquinostraat en op woensdag en vrijdag op de locatie Vrouw en Vaart.

Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, nr. 19105547389

Ik ben lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN).

Marloes Boon
Marloes Boon