Anousha Barlag

Even voorstellen:

Ik ben Anousha Barlag, getrouwd en moeder van twee kinderen. Sinds 2007 ben ik afgestudeerd als diëtist en heb duidelijk mijn roeping gevonden! Het coachen van mensen naar een leefstijl waarbij ze zich beter voelen geeft enorm veel voldoening! Ieder doel dat behaald is, hoe ‘klein’ ook, geeft gezondheidswinst. Als diëtist vind ik het belangrijk om goed te luisteren naar wat de ander zelf wil en kan.

Gezondheid gaat over meer dan alleen gezonde voeding, ook de hoeveelheid beweging en verschillende stressfactoren kunnen invloed hebben. Als yoga docente heb ik hier ervaring mee en coach ik je graag hierbij. Ik kijk ook hoe je relatie met voeding is, iets wat in deze tijd best verwarrend kan zijn, vooral door onze snelle maatschappij en met zoveel voedingshypes.

In de loop der jaren heb ik me gespecialiseerd in voeding bij diabetes mellitus (suikerziekte), voedselallergieën en intoleranties (zelf ben ik ervaringsdeskundige in het 'histamine beperkt' en het 'FODMaP' dieet), darmproblemen en kinderen met overgewicht. Verder heb ik veel gewerkt als diëtist voor doven en slechthorenden. Ik kan NmG (Nederlands met Gebarentaal) gebruiken als dat nodig is. Maar ook voor licht slechthorenden is het prettig om iemand te hebben die weet hoe ze verstaanbaar en helder moet praten, en een consult te hebben waarbij je ontspannend kan verstaan.

Specialismen:

  • Voeding en diabetes (suikerziekte)
  • Voedselallergieën en intoleranties (waaronder histamine beperkt en FODMaP dieet)
  • Darmproblemen, zoals prikkelbare darm
  • Vegetarische voeding
  • Natuurlijke en makkelijke recepten (zo min mogelijk met pakjes en zakjes)
  • Voedingsbegeleiding van kinderen en hun ouders
  • Overgewicht (verstoorde relatie met voeding)

Mijn spreekuren houd ik in de huisartsen/kinderpraktijk Diemen-centrum (Prinses Beatrixlaan 7) op dinsdagmiddag, woensdagochtend en vrijdagochtend.

Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, nr. 69908435889.

Tevens ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD).

 

 

 

 

Anousha Barlag
Anousha Barlag