Suikerziekte/Diabetes Mellitus

Suikerziekte, ook wel Diabetes Mellitus genoemd, komt helaas steeds meer voor. Ook kinderen en jongeren ontwikkelen op steeds jongere leeftijd Diabetes Mellitus, vaak ten gevolge van overgewicht.

Juist voor mensen met suikerziekte is gezonde voeding van groot belang. Regelmatig eten, minder vette en zoete produkten én meer beweging zorgen voor betere vooruitzichten.

Alle diëtisten van De Zoete Appel zijn op het gebied van voeding en diabetes bijgeschoold en werken volgens de laatste richtlijnen.
Voor cliënten met Diabetes Mellitus organiseren wij groepsvoorlichtingen. Tijdens deze voorlichtingen stimuleren de deelnemers elkaar onderling en wisselen zij praktische informatie aan elkaar uit.

Zwangerschapsdiabetes:
Met verloskundigenpraktijk van der Hoopstraat is er onlangs een Zwangerschapsdiabetes protocol ontwikkeld. Doel om vrouwen onder begeleiding van diëtist de bloedglucosewaardes onder controle te krijgen. Hierdoor hoeven zij niet (gelijk) door ziekenhuis worden behandeld maar kan de prenatale zorg in de eerste lijn blijven. Sinds januari 2018 begonnen!